Look after yourself for healthy life by QiGong, Tai Chi and Reiki  by Tunde at Tunde-World

Anyajegy-Antioxidáns

Az anyajegy és az antioxidánsok közötti kapcsolat

                       "Hozzáteszem, hogy ez nem orvosi szakvélemény, és nem is tudom alátámasztani semmilyen tanulmánnyal, csak a 25 éves szakmában eltöltött tapasztalat mondatja velem! "Antil Vali

Ha az anyajegy nem változtatja az alakját, egyenletes a széle, nem gyulladt, nincs kokárdája, nem viszket, nem nedvedzik és nem olyan helyen található, ahol folyamatos irritációnak van kitéve (fésű, övcsat, melltartópánt, óraszíj, zoknigumi, stb.), akkor valóban nem szabad levetetni, és megbolygatni.

Az anyajegyek felnőttkorban való kialakulása is egy jelzés a szervezetünk részéről nekünk, hogy valami nincs rendben belül. Anyajegyek esetén általában a túl magas szabadgyök szintre, a túl kevés antioxidánsra, túl sok felhalmozódott méreganyagra és az enzimháztartás zavarára gyanakodhatunk.

A hiedelemmel ellentétben nekem az a tapasztalatom, hogy a nagy bibircsókos szőrös anyajegyek a legártalmatlanabbak, és sokkal gyanúsabbak a kicsi, lapos, nagyon sötét, vörös kontúros, vagy elmosódott szélűek.

Amit még érdemes tudomásul venni: semmi nem rákosodik el csak "úgy". Minden elrákosodási folyamat hátterében a szervezet komoly biokémiai zavarai álnak, amelyek egyértelműen a nem megfelelő életforma, és nem megfelelő táplálkozás miatt alakulnak ki. Ha ezek a zavarok fennállnak, akkor megbolygatás nélkül is képes elrákosodni egy anyajegy, de ha odafigyelünk az életformára, az étkezésre, és a tápanyaghiányos ételeket kompentáljuk jó minőségű organikus táplálék kiegészítőkkel, akkor az agyon bolygatott anyajegy sem tud elrákosodni.

Ha valakin indokolatlanul sok anyajegy jelenik meg, nem árt, ha folyamatosan szed valami magas ORAC értékű antioxidánst Étrend kiegészítő. Emellett fontolóra kell venni az átfogó méregtelenítést, és az enzimpótlást is. Az őssejtek regenerációját pedig kiválóan támogatja az édesvízi AFA alga.

Jogosan kérdezheted, hogy miért nem írtam a fényvédelemről. Nos, szerintem az UVB és UVC sugaraknak csak akkor van köze az elrákosodáshoz, ha a szervezetünkben fel vannak halmozódva olyan vegyületek, amelyek ezen sugarak katalizáló hatására képesek átalakulni karcinogén vegyületekké. Sokkal nagyobb rizikót látok a "tökéletes" fényvédőszerek összetételét alkotó kémiai vegyületek bőrben való felhalmozódásában, mint napi 1-2 óra koradélelőtti vagy késő délutáni fényvédelem nélküli napozásban. Mellesleg a bőr UV sugárzások elleni saját biológiai fényvédelmét erőteljesen támogatják a karotinoid vegyületek, amelyek egyben kiváló antioxidánsok is. Ezért érdemes gojit fogyasztani, sok vegyszermentesen termesztett sárgarépát, sütőtököt, spenótot és brokkolit fogyasztani. Igen gazdagok karotinoid vegyületekben az algák is! A medencés (mesterséges körülmények között nevelt) algák kevésbé, a természetes körülmények között fejlődöttek viszont csomó kiváló tápanyag tökéletes forrásai.

Anyajegyes bőr esetén ügyelnünk kell még arra is, hogy NE, vagy csak teljesen tiszta kozmetikumokat használjunk, és lehetőleg kerüljük a klóros csapvízben való gyakori mosdást, és az uszodavizet. Manapság már mindenki által elérhető áron lehet kapni olyan zuhanyfejet, amely otthon megszűri a klórt.

Remélem tudtam segíteni!"

A fenti infromációkat Antil Vali oldaláról használtam fel.