Look after yourself for healthy life by QiGong, Tai Chi and Reiki  by Tunde at Tunde-World

Bőrkarotinoid-index

Bőrkarotinoid-index mérése új lépés a szervet fiatalon tartásához.

"Hihetetlen: Megvan az öregedésért felelős enzim! Üsd ki a nyeregből a szépségért!

Eddig is tudtuk, hogy bizonyos anyagok, folyamatok felelősek az öregedésért, a bőr elváltozásáért, a szépség elmúlásáért. Azt, hogy mi az, azonban csak sejteni lehetett. Íme egy felfedezés, amely pontosan feltárja, hogy ütheted ki a nyeregből a káros enzimet, s azt is feltárja melyiket! A szépség és kozmetika alapjai, egy helyen, most a kezedben!

Tudományos felfedezés
A Purdue Egyetemen (USA) nemrég végzett kutatások során fény derült a bennünk lévő bőrünket öregítő anyagra. Ez az arNOX-nak elnevezett enzim, a bőr mélyrétegeiben, a sejtek felszínén található és 30-40éves korunk körül kezd aktivizálódni. Ahogy öregszünk aktivitása, fokozódik, ezáltal létrehozva az öregedés látható jeleit. Szabad szemmel nem látható szabadgyököket termel megállás nélkül, amik bőrünket károsítják. 

Az aktiváláskor szabadgyökök termelődésének következtében, pedig kialakulnak bőrünkön, a ráncok, kitágulnak a pórusok, öregségi foltok keletkezhetnek.

Gondolkoztál már azon miért látszanak sokan idősebbnek vagy fiatalabbnak a koruknál?
A Stanford Egyetemen végzett kutatás kimutatta, hogy az emberek különböző arNOX aktivitási szinttel rendelkeznek. Akiknél alacsony szintű az aktivitás azok fiatalabbnak tűnnek a koruknál, átlagosan 7 évvel. Akiknél pedig magas ez az enzim aktivitás idősebbnek tűnnek átlag 7 évvel a koruknál.

A bőrben a szabadgyökök ugyanis a kollagént és az elasztint roncsolják, valamint lassítják ezek újratermelődését. Ezért veszít bőrünk rugalmasságából, fiatalosságából.

Harc a szervezetünkben...
Szakemberek szerint a bőrünk fiatalságának megőrzéséhez tehát olyan kozmetikai termékeket érdemes használni melyek pótolják, az elasztin, kollagén állományt illetve segítik ezek megújulását és antioxidánsokat is tartalmaznak. Ugyanis az antioxidánsok azok az anyagok (vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok) melyek megkötik a szervezetünkben szabadon garázdálkodó szabadgyököket, melyekről láthattuk, hogy az öregedési folyamatban jelentős szerepet játszó tényezők.

A külső a belső tükröződése...
Szakorvosok belgyógyászok és bőrgyógyászok egyöntetű véleménye, hogy az egész szervezet egészségi állapota tükröződik bőrünkön, tehát belsőleg is érdemes tenni szépségünkért. A fent említett enzimre és a szabadgyökök elleni harcra a külsőn kívül belsőleg is szembe lehet szállni, egészséges életvitellel - azaz sok zöldség és gyümölcs plusz folyadék fogyasztása formájában illetve, táplálékkiegészítő tabletták szedésével, melyek antioxidánsokat tartalmaznak és segítik megkötni a szabadgyököket miáltal sejtszinten erősödünk és válunk fitalosabbá, fittebbé és egészségesebbé.

Egry Márta  2008. november 12. 20:42 HarmoNet”

Ez a hatóanyag 2011-től belekerül egy táplálékkiegészítőbe, így már belülről tudjuk a sejtjeinket és, ezáltal az egész szervezetünket drasztikusan fiatalítani! 

A cég alkalmaz egy szkennert amely olyan mérőeszköz, hogy azonnali tájékoztatást ad személyes antioxidáns-ellátottságunkról. Tenyerünket csak egy ártalmatlan kék lézersugár elé kell helyeznünk és azonnal megkapjuk a sejtjeinkbe beépült antioxidánsok mennyiségét.

Forradalmasítja az egészségügyet a bőrkarotinoid-index.

Ha ismerjük a bőrkarotinoid-indexünket, képesek vagyunk javítani antioxidáns-állapotunkon megfelelő tápértékű étkezéssel és táplálék-kiegészítőkkel. Ugyanis a mérhetőség a motiváció alapja is!

A technika lényege, hogy az eszköz kék lézer fénnyel megvilágítja a bőrfelszínt. A  beazonosítja a karotinoidok egyedülálló molekuláris szerkezetét, és végül pár perc alatt kiértékeli a kapott eredményeket. Ez azért is számít forradalmi újításnak az egészségügyben, mert ezidáig csupán a vérből vett minta alapján lehetett megállapítani ezeket az értékeket, amely vizsgálatok nem tekinthetőek mérvadónak, mert csakis a nemrégiben elfogyasztott ételekből a szervezetbe bekerült vitaminokat és ásványokat mutatják ki, a valódi egészségállapotot illetően viszont nem szolgálnak megbízható információkkal.